Mana dominanta si mana nedominanta – constient si subconstient

 Conform cu chirologia vedica, mana dominanta reprezinta aspectul constient al personalitatii noastre, in timp ce mana nedominanta este in legatura cu aspectul subconstient.

O comparatie spre o mai buna intelegere – mana nedominanta este ca si radacina unei plante – vine din adancuri, din dedesubturi de care nu suntem constienti in viata de zi cu zi, dar ea ne face sa fim ceea se suntem azi…

Michelangelo - Capela Sixtina

…in timp ce mana dominanta reprezinta tulpina, frunzele si florile plantei – ceea ce se vede, ce stim sau ne inchipuim ca stim despre noi, cum ne aratam lumii, cum ne manifestam ACUM.

Popeye

Pe scurt este vorba de ce aducem cu noi si ce prezentam lumii.

Mana dominanta pentru dreptaci este dreapta, iar pentru stangaci este desigur stanga.

 MANA NEDOMINANTA – mostenirea!

Este considerata a fi nu numai reprezentarea subconstienului dar si reflexia ultimelor noastre 3 vieti, sau (daca e mai pe placul dumneavoastra) mostenirea genetica sub forma de memorii si obiceiuri „capatate” de la ai nostri dragi stramosi.

MANA DOMINANTA – prezentul!

Gasim aici mintea constienta, dorintele si aspiratiile noastre. Aceasta mana arata ceea ce am „rezolvat” pana in prezent, ce am reusit sa facem pana acum cu mostenirea noastra din alte vieti sau de la stramosii nostri.

 In mod normal mana dominanta are unele imbunatatiri fata de cea nedominanta, aratand prin aceasta progresul nostru.

Liniile principale – a vietii, capului, inimii, sunt mai bine formate, mai lungi, mai adanci, si mai bine situate in palma. Muntii palmei vor fi mai bine formati, Degetele vor fi mai drepte, mai puternice, mai egal departate. Degetul mare va fi mai bine dezvoltat.

Se poate intampla si invers? DA. Se poate ca mana dominanta sa fie mai prost reprezentata – se numeste mana dominanta regresiva. Caci daca nu e progres, e regres, nu? 😦

Se poate ca mainile sa fie aproape identice? din nou DA. De data asta nici nu progresam nici nu regresam. Doar pierdem timpul pe aici :). Nu prea facem nimic cu viata care ne-a fost data.

Vom face niste studii de caz in urmatoarele postari.
Se ofera cineva voluntar sa ne trimita niste poze de buna calitate a mainilor – fata, spate?
Desigur studiul se va face fara a se dezvalui identitatea posesorului.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Chirognomie, Chirologie - general, Interpretare maini, Interpretare palme, linii palmare, Vedic Palmistry și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s